Forberedelsen

 

  Innen du begynner inseminasjonen hos Diers klinik skal du ta disse prøver hos din egen lege :

  - HIV test
  - Heptitis B+C
  - Klamydia: podning fra cervix eller urinprøve hvis du er yngre enn 30 år.

  Dette er med til å øke sjansene for å bli gravid og vi trenger dokumentasjonen før vi kan inseminere deg.

  Når du er hos legen er det en god ide at du samtidig får tatt følgende prøver:

  - Celleskrap fra livmorhalsen
  - Test for antistoffer mot rubella (røde hunder)

  Tidligere infeksjoner
  Hvis du har hatt en infeksjon i livmoren eller egglederene eller hvis du har hatt klamydia eller gonore kan det være dannet noe arrvev i egglederene som gjør det umulig for både egg og sædceller å passere. Hvis det er tilfelle bør du gå til en gynekolog og få foretatt en undersøkelse som avklarer om det er passasje i dine eggledere.

  Hvis du har fått konstatert endometriose er det også en god ide å få undersøkt passasjen i egglederne.

  Vi har samlet en rekke gode råd som hjelper deg med å bli gravid.

  Gode råd
  Du kan selv være med til å øke sjansene for å bli gravid.

  Den danske Sundhedsstyrelse anbefaler at man tar 400mg folinsyre om dagen når man planlegger å bli gravid

  I tillegg bør man spise en sunn og variert kost. Hvis det man spiser inneholder masse frukt og grønt - minst 6 stk om dagen behøver man ikke spise ytterligere kosttilskudd mens man prøver å bli gravid.

  Andre gode råd som øker sjansene.
  Røyking nedsetter fertiliteten vesentlig. I tillegg har man større risiko for å abortere hvis man røyker. Man bør derfor stoppe med å røyke innen inseminasjonen.

  Dessuten anbefales det at man ikke drikker alkohol under graviditeten eller mans man forsøker å bli gravid.

  Det hersker litt uenighet om hvordan kaffe og koffein inntak påvirker fertiliteten. Flere undersøkelser peker i ulike retninger. For å være på den sikre side bør man derfor ikke drikke mer enn svarende til 200mg koffein om dagen. Vær oppmerksom på at det kan være stor forskjell på mengden av koffein i kaffe.

  Overvekt påvirker også fertiliteten. Fettvevet gjør nemlig at det dannes for mye mannlig kjønnshormon som virker forstyrrende på hormonbalansen.Man sier at fertiliteten påvirkes av et Body Mass index (BMI) på 27 eller over. BMI beregnes på følgende måte: Din vekt i kg dividert med din høyde mål i meter i anden. Hvis du f.eks veier 65kg og er 170 cm høy ser regnestykket ut som dette: 65(1,70x1,70)= 22,49BMI. Hvis din fertilitet er påvirket vil det f.eks gi utslag i en lang menstruasjonssyklus. Mange kvinner har et forhøyet BMI uten at det betyr noe for fertiliteten.